Santiago de Cuba
Catedral Santiago de Cuba

Santiago de Cuba

Santiago de Cuba wordt, voorafgegaan door Havana, wel gezien als de tweede stad van Cuba. De aan de zuidkust gelegen stad heeft 423.392 inwoners en was vroeger de hoofdstad van Cuba. Tegenwoordig is ze de hoofdstad van de gelijknamige provincie Santiago de Cuba.

De stad is minder vervallen en door zijn ligging minder veramerikaniseerd dan Havana. Santiago de Cuba ligt tegenover Jamaica en Haïti, wat de Caraïbische sfeer verklaart in tegenstelling tot Havana, dat tegenover Florida ligt.

De stad ging de recente geschiedenis in op 26 juli 1953 met de aanval een groep revolutionairen onder leiding van Fidel Castro op de Moncada kazerne buiten de stad. De aanval die mislukte, legde de basis voor de Cubaanse Revolutie waaraan slechts in december 1958 in Santa Clara een einde kwam.

Havana

Havana is de levendige hoofdstad van Cuba. De stad herbergt veel oude gebouwen en monumenten. Havana is in drie wijken te verdelen: Havana Vieja, Centro Havana en Vedado. Havana Vieja is de oudste wijk. Het is een wijk vol met historische bezienswaardigheden.

Het lijkt alsof de tijd er stil is blijven staan, maar er zijn genoeg winkels. Centro Havana is een wijk met gebouwen uit verschillende tijden, in verscheidene bouwstijlen. Rond 1890 is men begonnen met het bouwen van de wijk. Pas rond 1940 werd de bouw afgerond. De Franse stadsarchitect Forestier maakte de wijk af; hij ontwierp een groot deel van de wijk.

De derde wijk is Vedado. Vedado betekent 'verboden'; de wijk kreeg deze naam omdat er in de 16e eeuw niet op deze plaats mocht worden gebouwd. Het is een wijk met brede lanen, grote huizen en veel licht. Het is de belangrijkste wijk in de stad. De meeste politieke gebouwen staan er, en er zijn veel winkels, bioscopen, kantoren enzovoort, maar het lijkt ook een oude wijk door de oude huizen met grote tuinen.

Copyright 2005-2006 © Singer Name. Privacy Policy. E-mail - info@salsaleo.nl